Rosemary Nieuwenhuize

Rosemary was al vanaf jonge leeftijd erg betrokken bij muziek en alles wat daarmee te maken heeft. Ze begon op haar 6e jaar met orgellessen en was van jongs af aan lid van het kinderkoor in het Zeeuwse plaatsje Yerseke. Dit was ook de periode waarin zij de eerste solo’s voor haar rekening nam en de passie voor zingen werd geboren.

Naast altvioollessen nam zij op latere leeftijd ook zanglessen aan de Zeeuwse Muziekschool in Goes en van daaruit heeft zij zich verder ontwikkeld bij bariton Rob van der Meule. Tijdens haar studie Taalwetenschap aan de universiteit Leiden volgde zij lessen bij sopraan Judi Haynes-Smart uit Amsterdam. Daarna volgde ze lessen bij o.a. Margreet Rietveld en Masterclasse bij verschillende professionele zangers. Momenteel volgt zij haar lessen bij Pieter van Breugel in Zwijndrecht. 

Rosemary’s repertoire bestaat uit klassieke muziek en een breed repertoire van geestelijke liederen. Rosemary blijft zichzelf continu uitdagen in techniek en repetoire. Ze wordt gekenmerkt door haar heldere stem en een groot bereik.

Naast privé zanglessen is Rosemary ook lid van diverse koren waaronder het concertkoor van Stichting Ars Musica. Sinds 2013 is zij lid van het Zeeuws Vocaal Ensemble en sinds 2017 is ze voorzitter van dit koor. Rosemary is ook te benaderen voor zanglessen, zowel privé als bij koren.

Wilt u meer weten of horen? Neem gerust contact op of luister naar wat opnames, deze vindt u onder het kopje media.